portfolio


Location: Hove, Brighton & Hove, East Sussex

Work carried out: Ground Floor Kitchen space and adjacent extensions

Project description:

The rear of the property was in need of a make-over to provide some bright and inviting family spaces. The Kitchen as a core central space was completely reconfigured to enable a new layout which is now much more comfortable to use and has a touch of luxury about it and now has a rooflight which floods the space with light. To the South there is now a lovely space to dine or to simply sit and enjoy views of and access to the garden. To the North we were asked to make a space that could be used for children’s music practice. We came up with a quirky idea which has now been used on other projects as it worked well. We hung a bookcase on a track so that it can function as a door and discretely close the space off. Both of the side spaces have access to the garden.

Sometimes the simplest ideas work really well.

Contractor: Woodmans Construction

Testimonial:

What seemed like a simple extension has changed the way we use the house. We now have a family area in which cooking, homework and relaxation can all take place in the same space. We now spend more time together! DK Architects listened to how we wanted to use the space and adapted their designs to reflect our feedback.

They helped us find the ideal contractor for the work. Throughout the build, they were there to support us when we needed it, but stood back when we didn’t. A perfect balance.

Extension to family home, Hove.

Andrea Cumming,