portfolio


Location: Hove, Brighton & Hove, East Sussex

Work carried out: Ground floor remodelling

Project description:

The clients owned a cottage style 1930’s house in Hove which had already been extended by a former owner. They were lacking in living space and a set of spaces that were separated by a North-East facing courtyard space which was not really used. The logical thing to do was to infill between the two wings and at the same time open-up the interior connections to it to create a free-flowing Living / Dining / Kitchen, and it had to be bright, airy and connect well to the garden. Inevitably to make something which sounds simple work, there were technical challenges, but the end result was very successful.

The clients are very pleased with the generosity of the space and the light interior now in the heart of the house thanks to a large rooflight which opens up completely. There are also concertina doors which open up to the rear garden. The space is warm and welcoming due in part to the higher thermal insulation and the clients’ own flair for interior décor.

Contractor: Jurial Construction

Testimonial:

I came to David Kemp with a particular idea about how I wanted our build to look and feel. David really listens and thinks about a project. Over a series of meetings, he was able to pin down my ‘vision’ and make it real. The room we now have is an exceptional living space, filled with light and space, though still in keeping with our Sussex-style house.

It’s a triumph and has changed the way we live as a family; I put this down to DK really listening to our brief, and finding solutions to the tricky bits. Fitting a new build into an old house is a challenge, and one which David and his colleague Clive rose to brilliantly. They were always available to ‘hold our hands’ during the process, while not overplaying their role and becoming over-precious about their work. Impressive indeed.

Alterations to a family home, Hove – 2010

Mimi Spencer & Paul Bowen,