Date:13 Dec 2019

New House in the Suburbs – almost perfect detached villa.

Location: Hove, East Sussex

Work carried-out: A detailed brief from the clients leading to a rational solution with poise and presence.  Planning Permission was forthcoming following a negotiation.

Project description: This project was to replace a simple chalet bungalow that had seen better days with a new 5 bedroom house to the highest standards on a rectangular suburban plot, but which at the same time respectful to its neighbours.   The building was slightly lowered within its site to enable the extra height to be acceptable.   The top floor is a Master Suite which has fantastic views down to the coast and up to the Downs.   A landscaping proposal for the front garden was submitted which combined generous parking with flowerbeds and cherry trees.

The plans are distilled simplicity and inspired by Palladianism. Light penetrates every part and makes the property light, warm and welcoming.